onsdag 16 januari 2013

Darkthrone - Leave No Cross Unturned

Jag tror jag tillhör en väldigt sällsynt art av homo-sapiens, en avart som faktiskt tycker att Darkthrone är ett band som blir bättre och bättre. Självklart rådyrkar man till Panzerfaust vid varje fullmåne men jag är inte sen att dra igång "Circle the Wagons" när tillfälle ges, får jag inte hytta med näven till den när det vankas kalas ses det som ett direkt misslyckande. Med andra ord blev jag väldigt peppad när jag fick höra att en ny skiva var på väg och jag såg fram emot att få höra mer punkdängor om fotvandring och headbanging. Men nog om detta, ni vill ju höra den nya låten förstår jag, här har ni.


Om inte din hjärna instinktivt tänker "Black Magic" med Slayer efter mer än en sekunds lyssnande är det dags att hänga patronbältet på hyllan, det snuddar på plagiat. Punk-elementen verkar vara som bortblåsta och låten dundrar vidare som ett godståg som spårat ur och hamnat i Thrash-land. Efter att man kommit över den första chocken börjar man undra vad som hänt med sången? Istället för det "kåta älg-brölandet" som man är så van vid nu får man en Fenriz vars jeans antingen krympt i tvätten eller så var han full när han spelade in sången. Jag säger inte att låten är dålig, tvärtom så är det väldigt hög standard på riffen och visst kan man hytta med näven till detta också. Jag är lite besviken över att bandet verkar ha övergett sin friluftsmetal och orienteringspunk men väntar med en slutgiltig dom tills jag hört resten av skivan. Det är ju inte som att Darkthrone inte gjort kraftiga U-svängar tidigare så man får väl vara beredd att bli kastad ur passagerarsätet då och då, om man inte vill åka med efter det är det väl bara att säga "fuck off and die" och lifta vidare med ett annat fordon.
Undrar för övrigt vad nästa steg för Fenriz & Co kommer bli. Nu när de har bockat av Death Metal, Black Metal och verkar kunna lägga till Thrash till listan återstår väl bara att nästa alster för Fenriz blir ett Doom Metal-album. Eller nej just det, det var inget..


Tack för mig.
/ H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar