onsdag 13 mars 2013

Ghost - ny låt

Eller ja, Ghost B.C. kanske man ska säga, för att inte hamna i någon otäck rättslig konflikt. Men å andra sidan, det skiter man väl i. Ghost släpper ju sitt andra album INFESTISSUMAN den 9:e april. Eftersom jag tycker Ghost är lite balla och har ohyggligt lättlyssnade låtar, förhandsbokade jag albumet för ett tag sedan.

Sedan kom Secular Haze, och jag blev något skeptisk. Jag försökte tänka på att Ghost vill tilltala den större massan, och antagligen siktar på ett större världsherravälde än det de fick med förra skivan. Men den där cirkusslingan är fan inte okej någonstans. Och den där falsettpusten i refrängen är något av det värsta jag skulle kunna tänka mig i en låt. Jag hade hellre blivit utsatt för kinesiskt vattentortyr.


Häromdagen släppte de en ny låt som provsmak för skivan. Year Zero, hette den. Det lät ju inte så spännande, tyckte jag. Kände mig ändå manad att lyssna och möttes av ett mässande av alla herr Hin Håles alias. Sen en repris på det med en spexig synthslinga. Sedan kom en jävligt tråkig vers, där man kände att man ville styckmörda Papa Emeritus för att han låter som en nasal, retsam snorunge. Jag skulle precis dra besvikelsens suck, men precis då kom REFRÄNGEN. Jag släppte allt jag hade i händerna, höjde dem till skyn, och TOTALDYRKADE. Och allt annat var som bortblåst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar