onsdag 27 juli 2011

Intervju - The DahmersGillar man garagepunk bör man kolla in The Dahmers, Blekinges nyaste och i särklass sötaste punk-kvartett. Jag haffade min gode vän Age för en kort intervju. Detta är vad han hade att säga.

MM: Ni är ju ett relativt nystartat band så jag känner att en presentation är på sin plats. Vilka är med i bandet och vem gör vad?
A: Jag (age) spelar bas, Ralle spelar gitarr och vrålar, Karlsson spelar gitarr och gapar och Karl-Oskar spelar trummor och är full.

MM: Hur började hela grejen? Jag vet att du och Karl har spelat tillsammans innan. Är Dahmers ert kärleksbarn?
A: Jo, jag och Karl(-Oskar)/Kalle har spelat ihop innan, fast Dahmers kan man nog inte kalla vårt "barn". Från början är det egentligen Karlssons soloprojekt som han började med vid sidan av sina ljudproduktionsstudier. På en fest tyckte jag att vi skulle prova repa de två låtarna han hade och så kollade vi med Ralle som även han befann sig på samma fest. Dagen efter ringde vi Kalle som vi sen bad spela trummor och så drog det igång

MM: Hur kom ni fram till namnet? Varför just The Dahmers och inte The Bundy's?
A: Ingen aning faktiskt. Tror alla utom jag var inblandad i val av namn, haha. The Bundys hade varit lite kul för jag hade bara tänkt på Al Bundy. Men alla i bandet har eller har haft ett visst intresse för seriemördare och så vidare så antar att det är därifrån det kommer

MM: Vilka är era influenser? Jag vet att ni kör både Ramones och Misfits-covers men finns det några andra inte lika tydliga influenser?
A: Karlssons grundtanke med de två första låtarna var ju garage punk a lá Jay Reatard så det är väl en ganska stor influens. Vi gillar även Kiss, Black Lips, Roky Erickson, The Rip Offs och så vidare.

MM: Hur går det till när ni skriver era låtar? Är alla lika delaktiga eller har ni tilldelade roller? Någon skriver riff, någon skriver texten och någon är mest i vägen etc.
A: Alla skriver låtar men det är sällan vi gör det på plats. Oftast har någon gjort något under veckan inför ett rep sedan repar vi bara in det och färdigställer och vips klart. Texter står nog mest Karlsson och Ralle för dock.
MM: Man brukar ju säga att alla band har en så kallad bandnazist. Har ni någon sådan eller är ni alla ordentliga pojkar?
A: Inte direkt faktiskt. Skulle väl vara Karlsson som spelar in oss och styr och ställer. Men utöver det är det nog inget. Vi är inte världens mest allvarliga band så behövs nog ingen sådan person

MM: Vem är den snygge i bandet då? Du måste ju vara en stark kandidat med ditt svallande hår i alla fall.
A: Karlsson, lätt. Hade jag varit gay hade jag raggat på Karlsson. Fast han vinner med minsta marginal, Ralle och Kalle ligger kort efter.

MM: På tal om utseende så har ni ju (i alla fall på de bilder jag sett) väldigt enhetliga outfits. Är det medvetet eller är ni så stiliga i vanliga fall också?
A: Haha, det är ju inget vi planerat i alla fall. Jag gillar jeans och det gör tydligen resten också.

MM: Berätta lite allmänt om demon som ni nyss släppt.
A: 5 låtar inspelade i delvis ett garage och delvis en källare vid två olika tillfällen. Kommer finnas ett gäng brända cd-rskivor och förmodligen en kort upplaga kassetter, men demon i sig finns redan att få tag i på internet

MM: Vilken av låtarna är du mest nöjd med? Själv tycker jag nog Fallen Apple är bäst. Kan till och med stå ut med "ska-sticket" innan första refrängen.
A: Vet inte riktigt om jag har någon favorit så, är nöjd med hela demon. Men måste jag säga en låt blir det nog Holiday.

MM: Varför just den?
A: Tycker den var roligast att spela in och att vi lyckades trycka in allt vi ville ha i en och samma låt.

MM: Har ni något inplanerat inför framtiden? Spela in nytt material eller ut och spela till exempel.
A: Just nu repar vi in nytt material. Eller det är tanken i alla fall. Senast var Kalle bättre på att ramla över trummorna än att spela på dom, men planen är att repa in en massa nytt för att sedan någon gång snart spela in igen, haha. Vi ska även försöka slänga ut en kassett och lite cd-rskivor och försöka komma ut och spela lite till hösten. Det är väl planen just nu.

MM: Kassetter är alltid gött. Släpper ni den själva eller genom någon label?
A: Jag släpper den nog på min label Stängda Dörrar. Varit så dålig på att släppa så får passa på nu och dra två flugor i en smäll.

MM:
Jag har redan intervjuat dig angående Stängda Dörrar (läs den intervjun här) men du kan väl berätta lite snabbt om den för de som har missat?
A:
En label vars tanke är att släppa främst kassetter med band jag tycker om. Har funnits sedan tidigt 2011 men har bara gjort ett släpp med Femtekolonnare än så länge. Dels pga tidsbrist och dels för att jag inte haft något roligt att släppa.

MM:
Har du något hett tips på ett band eller skiva som du tycker folk borde kolla in?
A: Rent allmänt har jag många tips men för att hålla det relevant till intervjun kan jag ju nämna en totalt bortglömd garage punkdänga: The Rip Offs - Got A Record.

MM: Jag har sparat den viktigaste frågan till sist. Vad är en tjuvtutt egentigen?
A: Ingen aning. Det vet nog bara mitt fulla alter ego som dyker upp till och från på fyllan, haha.

MM:
Tack för att du slet dig från din gaming-karriär för att svara på mina frågor. Har du några sista visdomsord du vill lämna oss med?
A: Haha, fuck off. Dra ner demon, schpried över nätet, lyssna och var glad. Eller inte. Upp till dig. Shobre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar