onsdag 5 september 2012

Missnöjesguiden: Malmö Hardcore Festival 2012

Man har inte precis blivit bortskämd med bra hardcore/punk-spelningar i Malmö sen Utkanten gick i graven förra året. Några spelningar har ägt rum på Rex, stadens märkligaste pizzeria där man kan få en vegansk kebabpizza och sitta och lyssna på alkisar i livliga diskussioner med andra alkisar om sånt som alkisar har livliga diskussioner om, men jag har aldrig känt att utbudet av band har varit värt resan. Jag antar att man blev gammal och sur till sist.

Men i höst verkar det som att kommer bli ordning på torson. Malmö Hardcore Festival återvänder med en line-up som till och med får en grinolle som jag att nicka och klia skägget förnöjt. I år går man hårt ut på lokala band, enda sättet det skulle kunna bli mer "Malmö" hade varit om Kal P Dal hade gjort en resurrection-spelning tillsammans med Timbuktu.  

Old Fashioned Ideas
Terrible Feelings
Hårda Tider 
Primitive Rites
Beyond Pink
Uppgång & Fall
Slöa Knivar
Bäddat För Trubbel
Svart Städhjälp
Infernöh
Vånna Inget
Avfart 33
Bad Drugs 
Revenge
Jealous Cowards
Korsfäst

Största dragplåstern för mig är Svart Städhjälp och Infernöh som båda två nyligen släppt utmärkta skivor. 


Självklart hittade jag ingen låt från Infernöh's senaste skiva så det får bli en gammal låt istället. 


Festivalen hålls på Bryggeriets Skatepark mellan den 12e och 13e oktober. Utöver banden utlovas det distros, bokbord och "punk&hardcore-loppmarknad", kanske ett bra tillfälle att hitta begagnade mäskdunkar och urtvättade patchar, vem vet? 150 kronor kostar kalaset för båda dagarna, 100 kronor om man är snål och lat och bara vill gå en dag. 

Facebook-event hittar ni här

Tack och hej, tuppkam & hårspray. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar