onsdag 21 september 2011

Macho, macho man.

Läste några intressanta ord i ett gammalt fanzine vid namn Keep Out idag. Utdraget är från en turnédagbok med Get Up & Go'ers och lyder såhär: "Värre var deras crew de hade med sig. Stora "tuffa" pojkar som "röjde" på ett sätt jag tidigare aldrig skådat. De flaxade med armar och ben och delade ut sparkar och slag från höger till vänster... Jag bara gapade. Våldsdans! Slagsmål som en del av röjet! Man fick klara nazist-vibbar när tuffingarna med bombarjackor och rakade skallar villade ut med ena benet mot scenkanten. Vilka ägg! Som väl är har vi i Sverige varit ganska försonade sådana här dumheter."
Fenomenet som beskrivs är väl mer eller mindre normaliserat nu för tiden. Två, tre killar (alltid män) som markerar sina revir på dansgolvet med sparkar och slag och den så kallade "hästskon" är ett faktum. 3 meter mellan band och publik för att några få personer ska få visa upp sina ninjakunskaper. Fyfan. Sådana ninjakillar hade gjort sig bättre i en uppsättning av Svansjön än på spelningar. Lite trikåer hade kanske botat deras manlighet.

Tyskarna verkar för övrigt vara experter på denna ädla form av grottmänniskobeteende att dömma av denna videon.


Så det var dagens gnäll. Nu ska jag hängiva resten av kvällen till att dricka te, äta fruktbollar och andra manliga aktiviteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar