tisdag 17 januari 2012

Intervju - Pålle (Situation Skitstörd)


Idag har vi med oss hjärnan, agitatorn och mongot bakom bloggen (och snart även zinet) Situation Skitstörd, Pålle. Hoppla Pålle.

MM. Vi börjar med det formella. Presentera d
ig själv för de som inte vet vem du är.

Pålle. Vem jag är? En stor jävla idiot. Vet inte era läsare vem jag är? Vad har ni för oupplyst pöbel till läsarkrets egentligen?

MM. Det är ju bara våra föräldrar och syskon som läser bloggen. Så nu får du skärpa till dig. Rätta till slipsen och stoppa in skjortan.

P. Aha, på så vis. Slipsen har jag enbart att strypa syskon och föräldrar under härliga samlag med och skjortan luktar gammalt knull och färskt superpollen. Men vad vill ni veta?

MM. Vilken din favoritfärg är, vad du har för färg på ögonen. Såna saker. Men vi går vidare istället Hur länge har du drivit SS? Hur föddes den?

P. Ja du, käre yngling. Skiten föddes för, vad kan det vara? Tre år sedan? I alla fall var jag och hälsade på min mor och hennes gubbe som på grund av sjukdom åkte in och ut på sjukhuset. Jag var där delvis för att stötta dem i hans eventuella döende och delvis för att det hade tagit slut med min dåvarande flickvän och jag stod tillfälligt utan bostad. Det är ju förresten där ifrån namnet kommer om någon undrar, som en parafras på den fina publikationen Situation STHLM. Så jag hade det rätt tråkigt där nere i Småland, det finns liksom inte så mycket att göra nere i hålan där de bor förutom att röka skitkefft blejs och titta på South Park. Så, skiten började med att jag var uttråkad helt enkelt. Då var det ju bara tänkt att polare skulle läsa skiten, föga anade jag ju då att idiotin skulle leda till det den har lett till. Jag kan bli mörkrädd när jag tänker på besökarantalet. Det är ju kul att skiten har ca 9000 besökare månatligen numer, men det var ju aldrig riktigt meningen och det gör en självmedveten. Vilket är lite trist. Mina polare skiter förresten i SS, totalt. Så det var ju fail, då det mest är totala främlingar som intresserar sig för skiten.

MM. Är inte vi dina polare menar du eller? Det var det fräckaste.

P. Ja, det finns ju alltid undantag som bekräftar regeln. Ni är väl det antar jag, trots att du är Smålänning och Maran är Skåning...

MM. Och det ska komma från en Stockholmare…

P. Jag är ju inte infödd, jag fattade dock redan vid 3 års ålder att Rosengård inte direkt var min grej bara. Så jag manipulerade mina föräldrar genom ren och skär tankekraft att flytta omkring över hela Europa som en jävla zigenarfamilj så att jag skulle få lite livserfarenhet innan jag insåg att Södermalm är där jag hör hemma.

MM. Hur väljer du dina gästskibenter? Måste de genomgå ett inträdesprov?

P. Ja, det måste de. Oftast innefattar det rituella hemmafyllor och krogbesök. Alla som någonsin skrivit för SS på ett sätt eller ett annat är ju polare. Jag är verkligen inte lätt att "arbeta" för. Epitetet ”bloggführer” har verkligen inte uppstått ur intet kan jag ju säga. Kul att det har spridit sig. Har sett flera exempel på folk som slänger sig med det uttrycket. Senast var det Hatpastorns fanclub Getvarg som gjorde det tror jag. Borde egentligen ta någon form av patent på det kanske?

(Hur ett inträdesprov kan se ut. Pålle och Pelle som gjort omslaget till zinet)

MM. SS (Situation Skitstörd), Bloggführer. Borde man oroa sig? Är fjärde riket tanken bakom hela bloggen?

P. Världsherravälde har stått på agendan sedan jag flydde livmodern, ja. Men med åren har man ju blivit mer realistisk och insett att den globala dominansen kan ta ett tag. Jag har ju en humoristisk inställning på SS och är medveten om att jag framstår som en skämtfrisk jävla idiot, men hur korrekt den bilden än må vara så är det inte HELA bilden. Folk tror ofta att jag menar allvar när jag egentligen skämtar. Det är min sneda näsa ett levande bevis på. Och, det är väl egentligen mer subkulturell utrensning mer än etnisk jag är ute efter.

MM. Jasså? Vilka gasas först?

P. Bra fråga. Du menar ur en subkulturell synvinkel?

MM. Precis.

P. Alla som inte tar det andra gör på allvar. Jag bokstavligt talat har lagt ner alldeles för mycket blod, svett och tårar på det här för att folk ska skämta bort det. Jag må skämta mycket, men jag tar min ”livsstil” på stort allvar. Och har väl insett såhär i trettioårsålderns mitt att Svenssonlivet inte är något för mig. Just nu verkar det till exempel vara väldigt populärt bland Svenska "rockmusiker" att klaga, förlöjliga och spotta på det Watain är, gör och står för. Vilket givetvis är ett tecken på avundsjuka och att de själva önskar att de hade en tiondel av den begåvning och dedikation som nämnda band har. Har aldrig fattat varför man inte kan låta sig inspireras av folks framgångar istället för att klanka ner på vad de önskar att de själva kunde uppnå med sina sketna pissband. Det stör mig något enormt. Överlag folk som inte tar Black Metal på allvar stör mig något enormt. Klart jag fnissar lika mycket åt de senaste fotona på Rob Darken som alla andra, men när det gäller de lite mindre öppna målen anser jag att skratten ska kväsas.

MM. Är det därför du har valt att göra ett zine i fysiskt format? För att understryka allvaret?

P. Mja... Är mer än lovligt less på att allt ska finnas tillgängligt för alla. Att folk har blivit bortskämda, allt är ett musklick bort. Jag hatar hela den här gratisgenerationen som tycker att allt ska gå och ladda ner. Att folk sitter hemma och tuggar på ostmackorna deras morsa har gjort till dem och tycker att det är jobbigt att nya Mgla inte har läckt ännu. Jävla svin, fuck off and die in fire. Hade de smågrisarna varit med på min tid hade de ALDRIG orkat vara del av någon subkultur. Folk ska inte ta allt för givet, en dag är din morsa död och internetz ligger nere. Tänk på det.

MM. Här hettar det till, Maran blir varm i hjärtat och Hampus har tagit av sig tröjan. Men vad kommer zinet innehålla för att få de bortskämda att punga ut lite cash istället för att vänta på nästa inlägg?

P. Aaaw, gullungar. Jadu, eftersom vi nu befinner oss på det förhatliga internetz jag just ondgjort mig så mycket över kan man ju faktiskt kolla det på SS, haha. Men det är i stort sett bara vänner och bekanta som blivit intervjuade eller medverkar på något annat sätt. De intervjuer folk verkar vara mest intresserade av är nog Malign och Skitsystem. Jag antar att det är för att Mörk i Malign inte blivit intervjuad på tio år, mer än i Blod Eld Död och på någon holländsk sajt, tror jag det var. Är man på något vis intresserad av RIKTIG Black Metal så gillar man nog de tolv sidorna som Malign ärar zinet med. Sen snackar ju Wallenberg, för första gången officiellt, ut om vad som egentligen hände i Polen, haha. Mer tacksam snubbe att intervjua får man leta efter alltså. Överlag är jag väldigt nöjd med allas medverkan, en del har planerats noggrant och en del har kommit spontant. Dagens morsgrisar kanske inte förstår det här, men en gång i tiden var zines livsviktiga. Och för min egen del har det medfört att jag fått vänner och förbundsförvanter för livet eftersom jag gjorde ett zine 93-95 och kom i kontakt med folk som jag än idag har daglig kontakt med. Micke som gjorde Peerless och senare Seaside är en av mina absolut bästa vänner och vi hade aldrig lärt känna varandra om det inte var för zines, brevväxling och tejptrejdandet. Detta är min hyllning till det som en gang var, så att säga. jag skulle för övrigt ha intervjuat Malign för mitt första zine, men det blev aldrig av. Men nu, typ 15 år senare blev det av, haha.

MM. Bättre sent än aldrig. Och där fick vi in lite Burzum också, gött. Hur har processen varit nu jämfört med det glada 90-talet?

P. Skillnaden är ju så enorm att det inte ens går att jämföra. Allt är ju enklare idag. Man ju planera det rent grafiska på ett helt annat sätt också. Folk tyckte jag kunde göra skiten i Illustrator eller vad fan folk nu använder för att fejka till det men jag var väldigt mån om från början om att zinet skulle göras enligt den gamla skolans regler, med sax och limstift i högsta hugg.

MM. Limstiftet i näsan och saxen i anus.

P. Jon i Victims, som gjort massa nummer av sitt egna zine ellé, tyckte jag var helt dum i huvudet och idiotförklarade mig direkt, haha. Det ligger ju trots allt en del arbete bakom. Men jag tycker det har varit skitkul, att folk uppskattar min idioti. Det är för dem jag gör det här, de som vet hur mycket arbete det ligger bakom. Sen är ju allt mycket enklare idag, på nittiotalet var det ju skrivmaskin, brevskriveri och handskrivna svar som man fick sätta sig och plita ner liksom. Det hade jag aldrig någonsin orkat göra idag. Jag hatar textredigering så mycket att det finns inte. Rent estetiskt har jag nog tagit mest inspiration från dåtida publikationer som Hymen, Abnormalcy, Absurd/Kalas och så vidare. Särskilt Jonas Lannergårds layout alltså, helvete vad impad man var då, 93 eller vad det var. Det var ju så knäckande snyggt. Och intervjuer med GG Allin var man ju inte direkt bortskämd med i Svenska zines. Han bidrog med en scenrapport från Uppsala till mitt dåvarande zine, fast den publicerades aldrig. Men jag såg minsann till att riva loss texten från hans färdiglayoutade rapport och använda bakgrunden till annat, haha. Snygga bakgrunder var hårdvaluta på den tiden. Tror det var till intervjun med Växjöbandet Temperance jag använde den. Åh, Zelot var gryyymt snyggt också. Vila i frid, Stine.

MM. Allt var inte bättre förr alltså?

P. Haha, nej. Men det var fan i mig mer genuint och äkta, med tanke på att man fick slita som ett djur. För att återgå till det, folk idag är en jävla lata morsgrisar som ALDRIG skulle varit svartmetalllare, punkare eller whatevah på den tiden. Folk är bara intresserade av fräcka patchar och är inte villiga att lägga ner någon möda över huvud taget i vilken subkultur de än må sig påstå älska och brinna för. Kolla bara på crustsvinen, här fixar ett antal eldsjälar upp Grundbulten i Stockholm, och vad händer? Jo, när de vädjar folk om hjälp för att få stället att överleva då orkar horungarna i den scenen inte ens hjälpa till för att få stället att överleva. Och nu sitter exakt samma grisar och grinar över att det görs för lite och att Stockholm inte har något bra ställe. Jag vill med en låt förklara vad jag anser om dagens ungdom och deras slapphet och lättja. Och det är Little Young Med Masta Ace. Även Ya´All Been Warned med Wu-Tang sammanfattar saken rätt bra. Det är sådana här bortskämda små morsgrisar jag vill rensa bort. Bort. Väck. Ausrotten.

(Kvalitetskontroll med Onkel)

MM. Du har ju fått väldigt bra respons trots att zinet inte är ute ännu. Räknade du med att det skulle bli sådana ovationer?

P. Haha, som Kristian Olsson sa: ”Är ju inte så jävla konstigt när du bara har mainstreamdynga i blaskan…”. Det har hört av sig utlänningar i skinnvästar och Antikosmiska tatueringar som skriver på googletranslatesvenska och vill köpa skiten. Vilket enligt min kvalificerad gissning beror på Malign-intervjun. Mja, kanske inte riktigt att det skulle bli så här pass jävla hajpat, nej. Men jag visste ju att folk, som till exempel gratiscrustarmorsgrisarna, skulle bli intresserade av att deras idoler i Skitsystem är med i så väl intervju som patchform. Patchar är ju viktigare än musik för folk nu för tiden. Kan förövrigt säga redan nu att om någon trycker upp sina egna patchar med motivet Jeppe gjort, då kommer det att bestraffas. Jag är ingen jävla crusthora som gör saker utan bandets vetskap. Har aldrig fattat hela den inställningen att det är okej att trycka upp saker utan kontakta folket bakom och sedan ha mage att ta betalt för dem. Det är en grej att trycka upp en tröja till sig själv för att det kanske inte finns några tillgängliga, och det är en helt annan att trycka upp miljarders patchar som man de facto tjänar pengar på.

MM. "Den fria marknaden" har jag hört att det kallas

P. Den fria marknaden ska knivhuggas och eldas upp i min mening. Och, som sagt. Ser jag någon som stjäl det jag och mina vänner har satt ihop, då kommer det att tas itu med. Tänk på det innan du börjar screena.

MM. Varningens finger har gjort sig hörd. Och ja den fria marknaden är århundradets skämt. Liberal onani.

P. Tja, folk får göra vad de vill. Men förr eller senare så får de vara redo att ta konsekvenserna av sina handlingar.

MM. Har du spelat musik själv någon gång eller har du hållt dig till att skriva om det?

P. Haha, faaan... Ja, jag har spelat, sjungit och skrikit i säkert två dussin band. Som lyckligtvis inte finns på metal archives. Eller jo, två av dem gör det tror jag, men de banden spelade jag aldrig in med

MM. Vi vill höra om allt från första blockflöjtslektionen i lågstadiet till första corpsepaint-framträdandet för föräldrarna.

(En ung casanova)

P. Mitt första band hette Skate Panther, det kan jag bjuda på. Men sen bytte vi namn till Dragon. Och blev till sist Black Dragon. Vilket gör att jag har svårt att lyssna på just det stycket av Dissection, även om budskapet är helt i smak. Det här var ju innan vi ens kunde spela, men vi hade logga och tog bandfoton. Jag hade hockeymask ala Jason på mig på fotona.

MM. Lalla pix!

P. Det finns dessvärre inte kvar, alla foton på mina barndomssynder har kastats då jag inte längre hade råd att betala för magasinet där de förvarades. Trist som fan, men så är det. Så det blir tyvärr inga liksminkade foton där jag silentscreamar och kramar osynliga snöbollar insmetad i grisblod.

MM. Finns det en chans att man kommer få se en Pålle på scen någon gång framöver?

P. Jag säger ingenting. Jag är inte lätt att ha att göra med i bandsammanhang. Även om jag knappt kan spela så vet jag bäst och min vision måste alltid följas till punkt och pricka. Men, jag och en snubbe har lite saker på gång. Får se vart det leder. Håll inte andan bara.

MM. Jag har så dåliga lungor så jag ska nog inte hålla andan nej.

P. Ska jag nu ägna mig åt musikalisk verksamhet ska det vara hundra procent, och de vänner jag har som jag skulle kunna tänka mig att starta ett seriöst band med är redan upptagna med sina egna.

MM. Är musik något socialt eller privat för dig?

P. Haha, vilken jävla fråga!

MM. Misärmanufakteriet går på djupet.

P. Men, det är väl som med mycket annat, både och. Musik förenar, det faktumet går ju inte att bortse ifrån. Men för att ta ett exempel, så ser jag väldigt annorlunda på Black Metal än vad folk verkar göra idag.Folk får skratta och och håna hur mycket de vill, men för mig är det på allvar. Predikar du om Morgonstjärnan, ja då är det en självklart att du ska ha någon form av andligt fundament att bygga det på. Musik är heligt för mig, och i synnerhet just Black Metal. Vad var frågan förresten?

MM. Jag tror det var ett bra svar på frågan. Är nog villig att hålla med om att det är bådadera.

P. Klart det är.

(Redaktionsmöte med NCF, skribent på SS)

MM. Nu tycker jag vi har varit seriösa lite väl länge. Förklara din fascination för Sugababes. Vi fattar ingenting.

P. Oj... Måste jag?

MM. Är det så pinsamt? Det är ju ingen hemlighet så det är bara att få ut det.

P. Nej för fan, jag står för det. Stolt! Nej det är verkligen ingen hemlighet. Jag brukar upplysa alla om deras storhet, vilket sällan brukar uppskattas. Jag lyssnar på dem just nu faktiskt. Var tvungen att dra på underbara Shape från deras andra platta Angels With Dirty Faces.

MM. Vad är det som gör dem så bra? Är det en tonårscrush som inte vill ge med sig? Eller har du hittat något Sataniskt budskap som vi andra har sett förbi?

P. Mja, mjo. Alltså, mitt ex och jag krigade ofta om den store Mutya Buena när vi var ihop. Emma kallade henne alltid hånfullt för "Mutta". Kan ju inte vara lätt att ha en vuxen karl som sitter och suckar som en nykär trettonårig tjej i soffan liksom, det fattar ju jag också.Så, ja. Ska jag vara helt ärlig så kretsar nog mitt intresse för Sugababes runt just Mutya Buena. Som faktiskt ÄR en jävligt bra sångerska. Keishas röst går inte heller av för hackor alltså. Jag lyssnar ju faktiskt en hel del på Destiny´s Child, TLC, Spice Girls och sådant också. Men det är inget jag har pratat om i samma utsträckning kanske. Vad vill du veta? Att jag har byggt ett altare i deras ära och offrar min säd till Sugababes varje kväll?

MM. Helst av allt ja.

P. Mutya gjorde förresten, i samarbete med Paul Morell, 2011 års absolut bästa sjua. Give Me Love. Ska rota fram texten, som är så banal och genial på samma gång.

MM. Jag gillar ju Veronica Maggio så jag ska ju kanske egentligen inte säga något. Det kan inte vara hårt och ondskefullt hela tiden.

P. Jag Hailar Veronica Maggio. Trots hennes klara hipstertendenser har hon en hes kåthet i stämman som enbart kärlekskranka karlar förstår.

MM. Satan i gatan var en av de skivor jag lyssnade mest på förra året.

P. Jo, den snurrade rätt flitigt. Den och Peste Noires senaste. Och Skaur. Tycker skivtiteln är genial. Maggios alltså.

MM. Har du några guilty pleasures då? Något du verkligen skäms för att du gillar?

P. Näe, jag tror faktiskt inte det. Antar att du menar rent musikaliskt? Måste fan tänka...

MM. Precis.

P. Hade du frågat mig för tio år sedan så...
Men visst, jag är väl kanske inte helt nöjd med att jag tycker att två spår från Nachtmystiums Assassins: Black Meddle är bra. Och jag tycker till och med att just de två låtarna är svinbra. Ghosts Of Grace och Your True Enemy. Tycker överlag inte att det är okej att gilla USBM. Folk tjatar om vargarna i tronrummet men jag fattar inte grejen. Tycker de kunde upptäcka Ash Borer istället.

MM. Spliten med Ash Borer och Fell Voices är riktigt bra i min mening. Finns ju många bra band där också men jag antar att de inte får lika mycket cred som de större.

P. Jo, det finns ju hur mycket band som helst. Men du vet, det tar emot att lyssna på USBM. Det lirar liksom inte riktigt. Inte när vi de facto har så jävla mycket grymma band här. jag vill prata om Skaur. ALLA jag har spelat upp Skaur för har totaldyrkat redan från första riffet. Från Victims-Jon till Hatpastorn. Helt otroligt. Det är så jävla bra. Det kommer en intervju antigen på bloggen eller i nummer två av zinet. Fell Voices förresten. Det är ju lite artfagigt så jag fattar att du gillart.

MM. Är det stockholms-sed att förolämpa den man blir intervjuad av? Men du har rätt, jag är svag för artiga saker.

P. Vettefan, jag förolämpar allt och alla hela tiden så... Ja, vad fan. vad var det du sa om Arckanums senaste?

MM. Minns inte ordagrant men jag dyrkar inte. Tyckte det var för mycket tung-gung. Det är nog en sjukdom jag har dragit med från hardcore-scenen. Gillar ju inte tung hardcore heller. Vem är det som blir intervjuad här egentligen?

P. Jag gillar sånt. Testosteronstinna E-pumpande gitarrer. Som Blood For Bloods So Common So Cheap. När jag är full, arg, krossad, sviken och totalpissad på gör sig sådan musik väldigt bra. Det är mellanbarnets låt det där alltså. Och det är fan inget jävla "tung-gung" på Arckanumplattan. Då hajar du inte Mglas nya låt från den kommande plattan heller då? Refused. Jag vill prata om Refused. Jag tycker det är skitbra att de har återförenats för att casha in.

MM. Michelle var tvungen att hjälpa mig att googla Mgla så vi ska nog inte gå in på det.

P. VAD FAN?!?!

MM. Nu pratar vi om Refused Pålle.

P. Ja, men Refused. Jag gillar Refused. Och får jag möjlighet ska jag gå och se dem. Om Refused kan jag säga att The Shape Of Punk To Come är en av de bästa stonerskivorna det här landet har klämt fram. Jag har puffat så löjligt mycket till den så att det finns inte, vilket antagligen inte var deras mening.

MM. Den har ju absolut fått lite väl mycket hat kan jag tycka.

P. Hatar folk den? Det är ju det bästa de har gjort.

MM. Det är känslan jag har fått i alla fall.

P. Ja, men det är ju hardcorehoror som dissar den antagligen. Fy fan vad jag hatar HC-folk. Både emofjollorna och machosnubbarna.

MM. De slutade ju klä sig i baggyjeans och tröjor som gick ner till knäna när de släppte den. Sellouts vettu

P. Bra att de växte upp och började supa och knarka tycker jag. HC-uniform ala 95 är nog det fulaste som finns. Då är det mycket bättre med sotarmössa och heroin.

MM. 90-talet överlag var ju inte så smakfullt. Men hardcoremodet på den tiden var något utöver det vanliga ja.

P. Allt jag kommer att tänka på var att dåtidens HC-folk ”respekterade” sina kvinnor. Så mycket att de inte ens låg med dem för att det var någon form av sexism att ligga med sin tjej... Kommer inte ihåg det exakta resonemanget som gällde men det handlade väl om att man skulle bygga relationer på något annat än sex och inte objektifiera kvinnsen och så vidare. Som om att stoppa kuken i sin tjej skulle per automatik göra henne till enbart ett objekt antar jag. Snacka om att det måste tokrunkats konstant i HC-scenen på den tiden. Som om det skulle vara skamligt att vara kåt på sin tjej, sicket jävla skit alltså.

MM. Idag handlar det mest om att få sig ett tjyvnyp i piten.

P. Haha, jaså? Tjuvnyp?

MM. Haha, Hampus försökte skoja till det lite. Nu tar Michelle över, för det är ett ämne som jag genuint blir förbannad över så fort det dyker upp

P. Kör baby kör! Ska vi snacka könsroller i scenen nu?

MM. Njäe, jag ska bara kräka ur mig lite ilska

P. Ja, det kan jag också göra? Jag hatar sexism lika mycket som jag hatar genus. Folk är idioter oavsett om de har kuk eller fitta.

MM. Jag skiter fullständigt i vad folk, i eller utanför någon musikscen, gör med eller i sina förhållanden. Men på spelningar alltså... Blir så jävla lack varenda gång

P. Bli klappad på huvudet som ett gulligt litet djur?

MM. JA! Om vi opponerar att det är en ganska "våldsam" spelning. Att folk hyttar lite med nävarna och springer in i varandra osv. Och om jag som tjej ställer mig längst fram i raden. Tror folk att jag står längst fram för att jag är liten och inte kan se eller? Jag vill ju också ha lite stryk!

P. Nu låter du som exet gjorde i sängen... Men ja, vad fan ska man göra då? Alltså, om jag ser en liten, söt tjej så springer jag ju inte rakt in i henne liksom. Du får gå på en Obnoxious Youth-spelning så kan Affe nog ge dig en omgång? Affe gillar förresten Sugababes...

MM. Det har ju inget med önskemål i sängen att göra

P. Jag fattar ju det. Min humor, du vet…

MM. Jag tror Affe har ryckt lite i min tröja någon gång. Då blev jag glad. Står man t ex längst fram så får man ju leken tåla. Bara för att man är tjej går man ju inte sönder lättare än en klen kille

P. Haha, åh nej. På min tid fanns det ju knappt några tjejer. Jag är ju så gammal nu så jag har ju knappt ens sett en rakad fitta mer än på film. Jag tycker det är kul. Med tjejer alltså. Som öser. Mer ösiga tjejer överlag, det gillar jag. Tjejer som slåss och knarkar. Nitar allt de ser. Kan snacka ösiga, knarkande, våldsamma tjejer hela dagen. Det är de bästa tjejerna det.

MM. Jag tycker att Beyond Pink sammanfattar det hela rätt bra. "Please don't book us on the basis that we're an all girl band. We want to believe that we are able to get shows because people like our music, not just because it looks cool to write something about girls this or that on your poster."

P. Beyond Pink, det är de där hippa Malmöpunxen va? Ni är så jävla hippa där nere med era Malmöfrisyrer. Varför ser de i banden ut som de går konstfack? Har inte ens tänkt på att det är tjejer i bandet. Har däremot tänkt på att de måste vara hipsters. Är de bra?

MM. De förtjänar absolut mer igenkänning tycker jag. Speciellt nu när varenda nytt svenskt hardcoreband envisas med att spela i snigelfart

P. Jag lyssnar nu. Alldeles för ungdomligt för mig. Men jag gillar namnet och deras hipstriga stil. Och vad FAN är grejen med alla bands namn nu för tiden?! Sista Sekunden, Sista Brytet, Hyrda Knektar, Hårda Tider och allt vad de heter. Jag och Jon från Victims har ett sådant där fräckt HC-band. Vi kommer antagligen aldrig repa eller göra en enda låt. Utan vi existerar bara för att visa att gammal är äldst. Hårda Kukar heter vi. Jävla tramsnamn, punkband ska ha prefixet DIS i sina namn. Fista Snuten är bästa namnet. Hoppas verkligen de släpper något enbart för att deras namn är så jävla briljant

MM. Haha. Jag och en kompis pratade om starta ett punkband. Koka Kuken skulle vi heta.

P. DISista Sekunden. Är de bra?

MM. Sista Sekundens gamla skivor är ju lite av klassiker i min mening. Har inte hört senaste dock.

P. Tycker bara att de ser sådär ungdomliga och hippa ut. Jag vill att alla ska se ut som Cliff och Jonsson. Och vad fan är det för jävla grej dagens kids har med att tatuera händer och hals INNAN de ens är klara med ärmarna?! Stå där i sina kalsonger och skrika liksom.

MM. Man måste ju ha tattoos om man ska spela i band

P. Ja, den regeln är ju självskriven. Men att köra hals och händer innan man kör armarna är fan inte okej i min gedigna regelbok som jag har. Posörstil deluxe. Har hört att den där snubben knarkar friskt, så helt jävla värdelös kan han ju inte vara. Hoppas det är sant.

MM. Vem pratar vi nu om?

P. Han Sista Sekunden-snubben som gillar kalsonger och halstatueringar. Lyssnar på dem nu. Låter fan hemskt.

MM. Du är svårflörtad du Pålle.

P. Lyssnar hellre på Hästpojken.

MM. Dissa fan inte Hästpojken.

P. Jag gillar ju. Vi var på Hultsfred tillsammans en gång, jag och den där Hästpojken. Hade jag haft kvar korten kunde du fått en skitfull Hästpojken och en lite nyktrare Ulke från Strebers/Dia Psalma kramandes på samma bild. Ska det här Sista Sekunden vara PUNK?!?!

MM. Vilken låt/skiva lyssnar du på?

P. Att Åldras Med Stil.

MM. Jaha men den skivan ska du undvika. Där försökte de göra någon sorts magnus uggla-grej.

P. Efter att ha hört det här ska jag nog undvika allt de någonsin har gjort.

MM. Håll dig till din svartmetall du. Nu spårade det ut lite här alltså.

P. Ja, men skit i det. Urspårning är lite mitt trademark. Jag ska på begäran av en viss polare snacka lite skit om Nasum också Att folk gnäller över att de "vanhedrar" Polackens minne eller vad fan det nu handlar om skiter jag i. För mig kommer Nasum alltid vara "Hymen-Anders nya band".

MM. Nasum har jag inte alls mycket till övers för. Gillar Krigshot om man nu kan dra de parallellerna.

P. Det jag vill prata om är Jakobsons skinnjacka. Den är fan inte okej. Jag skiter i att han bor i Örebro och att de regler som gäller i övriga landet kanske inte gäller i den gudsförgätna hålan. Funderar på att starta en insamling för att tjacka en ny jacka till honom. Om du inte tror mig så kolla in deras hemsida. Dessutom ondgjorde han sig över Black Metal upprepade gånger under nittiotalet. Nu har han Darkthronemunkis. Örebro är förresten världens sämsta stad. Vaknade upp där en gång i deras jävla ghetto och var plockad på allt jag hade.

MM. Det är en hård stad Örebro. Hårt klimat hårda människor. Hård dialekt.

P. Funderar på att åka dit igen. Kom bra överens med en liten turk som jag satt inlåst med.Kanske går att spåra upp honom tänker jag. Jag gillar killar och tjejer från orten. Inga jävla morsgrisar från scenen. Jag gillar Millencollin stenhårt också. Bästa bandet från Öret. Tiny Tunes är svinbra. De borde lägga ner Kvoteringen och allt vad fan de håller på med och bara turnera med låtar från Tiny Tunes.

MM. Har aldrig fattat mig på det där med skatepunk. Såg NOFX på malmöfesativalen. Var lika pinsamt som om man hade blivit påkommen med att kolla på Stefan och Krister.

P. NOFX är också svinbra. Att mista det för svensk buskis är ju helt fel, men förståeligt. De spexar ju onekligen loss, men på ett sätt jag kan leva med. Jag brukar hylla mina döda bröder och systrar genom att sitta i minneslunden på Katarina Kyrkogård med en spliff, lyssna på Doornails med NOFX och hälla ut en forty i Jorden Eller på Mariakyrkogården, om jag hälsar på min bortgångna vän Leela som ligger där.

MM. Hade kunnat bli en bra musikvideo.

P. Haha, jag har en vision om att Tinner ska göra en video till Soundtracket Till Din Vräkning och att jag och Marko ska supa och slåss som svin med snuten i den. På riktigt, givetvis. För konstens skull. Tinner kommer förresten intervjuas i nr 2. Alla band som har den goda smaken att nämna mig i sina texter bör uppmärksammas.

(Pålle i intim situation med Kenneth från Nödvärn)

MM. Du dyker upp lite överallt tycker jag. Tänker främst på Blod Eld & Död. Hur är livet som kändis?

P. Kommer få höra det där i all jävla evighet har jag en känsla av... Jag vet inte vad jag ska säga. Det är lite konstigt att läsa om en för mig rätt betydelselös händelse ur ens liv i bok. En händelse som man knappt ens kom ihåg förrens man läste om den. Men jag har nog aldrig blivit så förolämpad och smickrad på samma gång. Jeppe som har designat Skitsystempatchen var förresten med när det som beskrivs i boken hände. Och jag och Tyrant har träffats flera gånger efter det här utan att han känt igen mig från det tillfället, jag hade väl mindre svullet fejs antar jag.

MM. Blev det jobbigt nu?

P. Ska aldrig mer outa mig. Jobbigt och jobbigt, det fick mig att reflektera lite över vad i den boken som är omskrivet i mer målande ordalag bara för effektens skull. Men, med det sagt så gillar jag boken för vad den är liksom. Sen kan man ju, som de flesta gör, gnälla på författarnas metalkredd och att deras största claim to fame inom scenen är Klingberg har spelat på en Celeborn-demo och Johanneson har hängt med Götlaborgare och förlorat oskulden till Necrolord. Många tycker ju att deras intresse för metal känns väldigt hipstrigt och påklistrat vet jag, men det är ju ett jävligt gediget arbete som ligger bakom och det tycker jag de ska ha respekt för. Metal är ju heligt för folk och oavsett hur upplägget hade sett ut så hade ju folk gnällt. Men vadå, du vill veta om bolagsbesök på folkungagatan eller vad fiskar du efter?

MM. Jag försöker bara ge våra läsare en så stor och bred bild av dig som möjligt.

P. Jag vill hellre informera om, och detta enligt säkra källor, att Nasum-Anders skinnjacka är ÄNNU fulare i verkligheten än på bild.

MM. Om jag någon gång träffar honom lovar jag att jag ska inspektera den noga.

P. Vi måste styra karln rätt. Låt gå för att han är Örebroare, låt gå för att han är trummis. Men den där jackan alltså, den är inte okej. Inte ens på en Baltisk hallick. Den enda som klär i sådan jacka är legenden Robert Oskarsson. Anders, om du läser detta. Vi vill bara hjälpa, vi vill bara väl. Bränn jackan och släpp ett sista nummer av Hymen. Gärna med ett omslag där man får ser hur du eldar upp den där jävla jackan.

MM. Skymtade en Pyramido-pin på en bild där så det räddade lite i alla fall.

P. Ah, Pyramido! De stora svikarna! Nu ska vi snacka skit om dem också.

MM. Haha låt gå.

P. Jag trodde vi var polare, men de knivade mig i ryggen.

MM. Handlar det om patchen du gjorde?

P. Nej för helvete, jag arbetar mer gärna gratis åt goda vänner. De upplyste mig inte om att de skulle spela i stan. Fick reda på det dagen de skulle spela. Och inte fan fanns det någon lista kvar, nej nej. Sen att de annonserat ut det på internetz i en månad är ingen ursäkt. Jag förväntar mig special treatment. De är medvetna om min glömskhet och borde ha mejlat mig en gång om dagen.
Skulle vilja uttala en lavettfatwa här, mest riktad emot Ronnie och Dannyboy, men de är alldeles för trevliga och gulliga för det.

MM. Ni får träffas över en fika och prata ut om era känslor tycker jag.

P. Ska fan ställa fram den haschfyllda hinken och fista dem. Jag uppmanar alla att trycka Pyramido-bootlegs med min sorgligt refuserade design. För att den var ”för Satanisk”. Vill någon ha lite skönt artwork kan de ju höra av sig förresten.

MM. Funkar nog det med. Men nu får vi nog avrunda. Jag och Michelle ska på bordshockey-turnering. Tänder och kroppsdelar ska flyga genom rummet.

P. Jag har druckit sjutusen koppar kaffe och slutat röka så jag skulle kunna spy ur mig hat och förakt i tre år till. Dessutom har jag tandvärk och kvinnobekymmer. Alla som aldrig haft tandvärk kan dra åt helvete. Men ni är nöjda så alltså?

MM. Vi är alltid nöjda när vi får prata med dig Pålle Men vi hoppas att du är nöjd med din insats och att tandvärken snart går över. Har du något att tillägga? Några band vi bör hålla ögonen på 2012?

P. Man ska aldrig vara nöjd med sin insats. Det är bara självbelåtna morsgrisar som går omkring och är nöjda med sin insats. Angående band, tja... Måste väl slå ett slag för Malign. Även om jag tvivlar på att plattan kommer i år. Tinners nya hits tror jag stenhårt på. Mgla släpper ju nytt och det ser man ju verkligen fram emot. Och jag hoppas att Skaur välsignar oss med sin enastående tonkonst i form av en ny platta 2012. I övrigt håller jag tummarna för (the true) Sugababes och deras återförening såklart.

MM. Sista Sekunden har skrivit en låt som heter "jag är aldrig nöjd". Kanske är skriven om dig?

P. Lyssnade faktiskt precis på den. Förstår att de inte var nöjda med den skiten alltså.

MM. Men vi tackar för oss. Det var kul att du ställde upp.

P. Ja, jag får väl tacka då också för en trevlig pratstund. Vill man mig något så har Manufakteriet adressen. Puss på er gullungar, jag ska supa ner er och laga hasselbackspotatis till er snart
så att ni får uppleva något annat än pulvermos. Och nej, Veronica Maggio uppfann inte Satan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar